Kārlails: Porziņģis aizvadīja šosezon labāko spēli aizsardzībā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis sestdien nodemonstrēja šosezon labāko sniegumu aizsardzībā, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Porziņģis sestdien palīdzēja "Mavericks" ar rezultātu 115:98 pārspēt Bruklinas "Nets" komandu, kurai pārtrūka astoņu uzvaru sērija.

Latvijas basketbolists guva 18 punktus un izcēlās ar darbībām aizsardzībā - trīs bloķēti metieni un viena pārtverta bumba.

Porziņģis atgriezās laukumā pēc trīs spēļu pārtraukuma. Viņš iepriekš nespēlēja muguras problēmu dēļ.

"Domāju, ka KP bija lielisks," kluba mājaslapā citēts Kārlails. "Viņš pārsteidzoši labi iegāja ritmā, ņemot vērā to, ka viņš nebija spēlējis 10 dienas."

"Sniegums groza sargāšanā un kopumā spēle aizsardzībā viņam šovakar bija labākā šosezon. Tas parāda, kādu darbu viņš ieguldījis pēdējo 10-11 dienu laikā," uzskata treneris.

"Aizsardzībā viņš visur bija pamanāms. Oficiāli viņam ir trīs bloķēti metieni, taču šķita, ka kādi pieci vai seši, tāpēc ka viņš daudz apgrūtināja pretiniekiem metienus."

Porziņģis šosezon 18 spēlēs vidēji guvis 20,4 punktus, izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,7 metienus.

Pēdējo 10 spēļu nogrieznī "Mavericks" izcīnījusi septiņas uzvaras. Dalasa ar uzvaru un zaudējumu bilanci 16-15 ierindojas devītajā vietā Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Nets" ar 22 uzvarām un 13 zaudējumiem atrodas Austrumu konferences turnīra tabulas otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no Filadelfijas "76ers" (22-12).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu