Video Regža iesit "hat-trick" un kaldina "Riga" uzvaru. "Liepājai" četrās spēlēs 0:11

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolists Marko Regža (centrā)
"Riga FC" futbolists Marko Regža (centrā) Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Marko Regža ceturtdien Rīgā guva trīs vārtus "Riga" panākumā spēlē savā laukumā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas spēlē.

"Riga" pieveica "Liepāju" ar 4:0 (2:0). Kurzemes klubs piedzīvoja ceturto zaudējumu četrās spēlēs, kurās kopumā gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 0:11. "Liepāja" ir vienīgā virslīgas komanda, kas šosezon nav izcīnījusi vismaz punktu.

21.minūtē "Riga" futbolisti atņēma pretiniekiem bumbu laukuma vidū un pēc Eduarda Dašķeviča centrējuma no kreisās puses vārtus ar kāju guva Marko Regža, no vārtsarga laukuma līnijas raidot bumbu vārtu vidū zem pārliktņa.

Puslaika kompensācijas laikā uz viesu vārtiem tika piespriests 11 metru soda sitiens, ko ar neatvairāmu sitienu vārtu kreisajā augšējā stūrī realizēja Regža - 2:0.

71.minūtē no Regžas piespēles 3:0 panāca Baba Musā, bet 89.minūtē Regža realizēja vēl vienu 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par Dodo spēli ar roku savā soda laukumā pēc Briana Penjas sitiena. Regža spēcīgi sita bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī, vārtsargam Vladislavam Lazarevam lecot pretējā virzienā.

"Riga" pēc minimālām uzvarām pār Grobiņas komandu un "Audu" ar 1:2 zaudēja "Valmierai".

Liepājnieki bija piedzīvojuši zaudējumus visās trīs spēlēs, ar 0:2 piekāpjoties Tukuma klubam un "Metta" un ar 0:3 - RFS.

Rīdziniekiem nevarēja palīdzēt uz spēli diskvalificētais Muameds Ngoms.

Pagājušajā sezonā abas komandas tikās piecos mačos, visos uzvarot rīdziniekiem, tai skaitā arī Latvijas kausa pusfinālā.

Pirmajā ceturtdienas spēlē "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā ar 2:0 pieveica virslīgas debitanti "Grobiņu"/LFS.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā jau pēc spēlētām 15 minūtēm, kad Kaspara Anmaņa sitienu nespēja atvairīt viesu vārtsargs Artjoms Mališs, bumbai nonākot "Grobiņas"/LFS vārtos.

2:0 pārsvaru 90.minūtē ar efektīgi gūtiem vārtiem panāca Kenrojs Kempbels. Viņš soda laukumā bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas, ar efektīgu māņu kustību uz zālāja atstāja pretspēlētāju un raidīja bumbu vārtos.

Tukuma klubs sezonu sāka ar divām uzvarām mačos ar "Liepāju" (2:0) un "Jelgavu" (3:2), izvirzoties turnīra tabulas augšgalā, bet trešajā kārtā ar 1:3 piekāpās "Daugavpilij".

"Grobiņa"/LFS pēc zaudējuma "Riga" (0:1) un "Daugavpilij" (0:2) izcīnīja pirmo punktu virslīgā, spēlējot 1:1 ar "Audu".

Komandas pēdējo reizi savā starpā tikās 2021.gadā Latvijas pirmajā līgā, abās spēlēs uzvarot tukumniekiem (6:0, 3:0).

Trešdien RFS mājās ar 5:1 sagrāva "Jelgavu", un "Metta" savā laukumā ar 0:1 piekāpās "Daugavpilij".

Ceturtās kārtas pēdējā spēlē piektdien "Valmiera" viesosies pie "Audas".

Turnīra tabulā desmit punkti četros mačos ir "Daugavpilij", trīs spēlēs deviņus punktus ir sakrājusi "Valmiera" un četrās - "Tukums 2000"/"Telms", RFS un "Riga", seši punkti ir "Metta", kas aizvadījusi četras spēles, vienu punktu trīs mačos ir izcīnījusi "Auda", bet četros - "Grobiņa"/LFS un "Jelgava", kamēr bez punktiem četrās spēlēs ir "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu