Video Zviedrijas hokejisti iekļūst pasaules hokeja čempionāta pusfinālā

TVNET/LETA
Foto: JOE KLAMAR/AFP

Zviedrijas hokejisti ceturtdien Ostravā svinēja uzvaru pagarinājumā un iekļuva pasaules hokeja čempionāta pusfinālā, kur tiksies ar mājiniekiem.

Zviedri ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pieveica Somiju.

Pirmie vārti tika gūti 56.minūtē, kad Rasmuss Dālins pie zilās līnijas ar māņu kustību aiz sevis atstāja Īro Pakarinenu un ar metienu starp somu vārtsarga Emila Larmi kājsargiem panāca 1:0 Zviedrijas labā.

Nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Larmi deva vietu laukuma spēlētājam, un 58 sekundes līdz pamatlaika beigām Valteri Pūstinena metienu pa vārtiem pielaboja Hanness Bjerninens - 1:1.

Pagarinājuma sestajā minūtē vairākumā pēc Viktora Hedmana tālmetiena vārtus guva Jūels Ēriksons-Ēks, pielabojot ripu, kura ielidoja vārtos starp Larmi kājsargiem - 2:1.

Divus (1+1) rezultativitātes punktus sakrāja Dālins, bet uzvarētāju vārtos Fīlips Gustafsons atvairīja 19 no 20 metieniem.

Larmi pretējā laukuma galā tika galā ar 33 no 35 metieniem.

Zviedrija pusfinālā spēlēs ar Čehiju, bet Kanāda - ar Šveici.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien Ostravā Šveice ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) apspēlēja Vāciju.

Pēc ceturtdaļfināliem, veidojot pusfināla pārus, komandas tiks izsētas vēlreiz.

Pērnā gada bronzas medaļniece Latvija šogad neizkļuva no apakšgrupas un ierindojās devītajā vietā.

16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, katrai izlasei aizvadot septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pamet spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā 16 labāko skaitā būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu