Mančestras "United" izcīna Anglijas Futbola asociācijas kausu

LETA
Foto: Reuters/ScanPix

Mančestras "United" sestdien Londonā izcīnīja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu. Divu Mančestras komandu cīņā "United" ar 2:1 (2:0) uzvarēja "City", kas pirms nedēļas desmito reizi uzvarēja Anglijas čempionātā.

"United" desmit minūšu laikā panāca 2:0. 30.minūtē Joško Gvardiols neveiksmīgi ar galvu atspēlēja bumbu savu vārtu virzienā, un Alehandro Garnačo raidīja bumbu tukšos vārtos - 1:0.

39.minūtē ātrajā uzbrukumā Brunu Fernandešs ar piespēli no soda laukuma līnijas vienatnē ar vārtsargu Štefanu Ortegu izvirzīja Kobiju Meino, kurš noķēra vārtsargu uz pretkustību, raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 2:0.

87.minūtē pēc Fila Fodena piespēles vienus vārtus "City" labā atguva Žeremī Dokū - 1:2.

"United" par FA kausa ieguvēju kļuva 13.reizi, un tikai Londonas "Arsenal" šajās sacensībās ir uzvarējusi biežāk, kausu virs galvas ceļot 14 reizes.

Pirms gada abu Mančestras komandu cīņā par FA kausa ieguvēju septīto reizi kļuva "City", uzvarot ar 2:1.

Nākamsezon Čempionu līgā spēlēs Mančestras "City", Londonas "Arsenal", "Liverpool" un Birmingemas "Aston Villa". Uzvara FA kausā "United" deva vietu Eiropas līgā, Londonas "Chelsea" spēlēs Konferences līgā, bet Ņūkāslas "United", kas turnīra tabulā ieņēma septīto vietu, Eiropas kausos nestartēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu