Skotijas izlases aizsargs Porteuss diskvalificēts uz atlikušajām apakšgrupu turnīra spēlēm

Foto: Reuters/ScanPix

Skotijas vīriešu futbola izlases aizsargs Raiens Porteuss, kurš Eiropas čempionāta finālturnīra atklāšanas spēlē saņēma sarkano kartīti, diskvalificēts uz diviem mačiem, līdz ar to apakšgrupu turnīrs un, iespējams, arī viss čempionāts viņam ir noslēdzies.

Skotijas futbolisti finālturnīra pirmajā mačā ar rezultātu 1:5 kapitulēja meistarsacīkšu saimniecei Vācijai.

Spēles 44. minūtē Porteuss soda laukumā neveikli no kājām notrieca Ilkaju Gindoanu. Skotu futbolists ne tikai tika noraidīts no laukuma, bet arī viņa dēļ Kajs Hāvercs varēja izpildīt 11 metru soda sitienu, panākdams 3:0.

Porteuss diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties mačos ar Šveici un Ungāriju. Ja Skotijas futbolisti apakšgrupā neizcīnīs kādu no pirmajām divām pozīcijām vai nebūs starp četriem labākajiem trešo vietu ieguvējiem, "Watford" futbolists šajā finālturnīrā laukumā neatgriezīsies.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024. gada Eiropas čempionāts no 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu