Portugāles futbolisti pārliecinoši uzvar turkus un iekļūst astotdaļfinālā

TVNET/LETA
Foto: AFP/SCANPIX

Portugāles vīriešu futbola izlase sestdien Dortmundē Eiropas čempionāta finālturnīrā nodrošināja vietu astotdaļfinālā. F grupas otrajā mačā portugāļi ar 3:0 (2:0) pārspēja Turciju.

Jau otrajā minūtē portugāļi uzbruka Turcijas vārtiem, taču pēc centrējuma Krištianu Ronaldu neizdevās spēcīgs sitiens. Pāris minūtes vēlāk uzbrukums padevās arī turkiem, bet portugāļi apturēja Kerema Aktirolu mēģinājumu iekarot vārtus.

Mača 21.minūtē pie Turcijas vārtiem uz vārtu priekšu Ronaldu mēģināja piespēlēt Nunu Mendešs, taču Ronaldu līdz bumbai neaizsniedzās un tā nonāca pie Bernārdu Silvas, kurš to raidīja pretinieku vārtos, izvirzot vadībā Portugāli ar 1:0.

Neilgi pēc tam par izklupienu no aizmugures dzelteno kartīti saņēma Abdilkerims Bardakdži, kuram sakrāto brīdinājumu dēļ nāksies izlaist nākamo maču.

Savukārt 28.minūtē Turcijas aizsargs Samets Akajdins vēlējās piespēlēt uz aizmuguri vārtsargam, taču Altajs Bajindirs jau bija izgājis no vārtiem un bumba ieripoja turku vārtos, rezultātam kļūstot 2:0 portugāļu labā.

39.minūtē par simulēšanu brīdinājumu saņēma Rafaēls Leāns, kuram arī nāksies izlaist nākamo Portugāles spēli. Tāpat puslaika turpinājumā par pretinieka klupināšanu dzelteno kartīti nopelnīja Akajdins un Zeki Čeliks, kurš saņēma brīdinājumu par runāšanu ar tiesnesi.

Pēc spēlētām desmit minūtēm otrajā puslaikā portugāļiem padevās pretuzbrukums un pēc Ronaldu piespēles turku vārtos bumbu raidīja Brunu Fernāndešs, kurš panāca 3:0.

Portugāļiem iekrājot pārliecinošu pārsvaru, mačs ritēja daudz lēnākā tempā, bet, tuvojoties pamatlaika izskaņai, turki izmantoja pretinieku kļūdas un ilgāk spēlēja Portugāles aizsardzības zonā.

Spēles laikā pāris jaunieši neatļauti bija izskrējuši laukumā, vienam no viņiem paspējot arī nofotografēties ar Ronaldu.

Jau ziņots, ka sestdien Gruzija un Čehija spēlēja neizšķirti 1:1.

F apakšgrupas pirmajos mačos Turcija ar 3:1 uzvarēja Gruziju un Portugāle ar 2:1 apspēlēja Čehiju.

Pēc divām spēļu kārtām Portugālei ir seši punkti, pie trīs punktiem tikusi Turcija, bet pa vienam punktam ir Čehijai un Gruzijai.

Sestdien vēl plkst.22 otrā kārta noslēgsies ar Beļģijas un Rumānijas maču Ķelnē.

Svētdien sāksies trešās kārtas spēles, katrā apakšgrupā tām sākoties vienā laikā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Turcijas izlases sastāvs: Altajs Bajindirs, Zeki Čeliks, Samets Akajdins (Merihs Demirals, 75.minūte), Abdilkerims Bardakdži, Ferdi Kadioglu, Hakans Čalhanolu, Kaans Aihans (Ismails Jikseks, 58.minūte), Junuss Akgins (Arda Gilers, 70.minūte), Bariss Alpers Jilmazs, Orkuns Kekči, (Jusufs Jazidži, 46.minūte) Kerems Aktirolu (Kenans Jildizs, 58.minūte).

Portugāles izlases sastāvs: Djogu Košta, Nunu Mendešs, Keplers Ferreira jeb Pepe (Antoniu Silva, 83.minūte), Rūbens Diašs, Žuāu Kansēlu (Nelsons Semedu, 68.minūte), Brunu Fernāndešs, Žuāu Paļiņa (Rūbens Nevešs, 46.minūte), Vitors Ferreira jeb Vitinja (Žuāu Nevešs, 88.minūte), Rafaēls Leāns (Pedru Netu, 46.minūte), Krištianu Ronaldu, Bernārdu Silva.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu