Video OS kvalifikācijas turnīrs Rīgā: veterāns Huertass kaldina Brazīlijas uzvaru

TVNET/LETA
Brazīlijas basketbolists Marselinju Huertass
Brazīlijas basketbolists Marselinju Huertass Foto: FIBA.com

Brazīlijas vīriešu basketbola izlase otrdien "Arēnā Rīga" Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmajā mačā ar rezultātu 81:72 (15:23, 21:19, 16:14, 29:16) pārspēja Melnkalni.

Brazīlijas izlasē ar 25 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, divām pārtvertām bumbām un trīs bloķētiem metieniem izcēlās Brunu Kabuklu, 17 punkti un sešas bumbas zem groziem bija 41 gadu vecajam Marselinju Huertasam, 10+5 pievienoja Leo Meindls, bet 9+9 - Gī Santuss.

Melnkalnes izlasē 17 punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Nikolam Vučevičam, 15 punkti un sešas bumbas zem groziem - Marko Simonovičam, 11 punktus guva Kendriks Perijs, bet desmit punkti bija Petaram Popovičam.

Brazīlieši bija iedzinējos tikpat kā visu spēles pirmo pusstundu, pirmo reizi vadību iegūstot ceturtajā ceturtdaļā.

Melnkalne mača gaitā bija iekrājusi 13 punktu pārsvaru, taču Brazīlija atspēlējās, ceturtajā ceturtdaļā uz brīdi iegūstot deviņu punktu vadību.

48 sekundes pirms mača beigām Brazīlijas izlases veterāns Huertass trāpīja savu vienīgo izpildīto tālmetienu šajā spēlē, iegūstot savai komandai vadību 78:72.

B apakšgrupā cīnīsies arī Kamerūna.

Plkst.19 A apakšgrupā tiksies Latvija un Gruzija, vēl šajā grupā spēlējot Filipīnām.

Apakšgrupu pirmās divas komandas iekļūs pusfinālos, kuru uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu