Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Lietuvas airētāja izcīna valsts pirmo medaļu Parīzē

Viktorija Senkute.
Viktorija Senkute. Foto: AP/Scanpix

Lietuvas airētāja Viktorija Senkute sestdien Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu vieninieku sacensībās, nodrošinot Baltijas valstīm pirmo godalgu šajā Olimpiādē.

Par čempioni kļuva nīderlandiete Karolīna Floreina, kura 2000 metrus airēja septiņās minūtēs un 17,28 sekundēs. Sudraba medaļu izcīnījusī jaunzēlandiete Emma Tviga bija 1,86 sekundes lēnāka, bet Senkute atpalika 3,57 sekundes.

28 gadus vecajai Senkutei, kura startējusi arī šosejas riteņbraukšanā, izcīnītā bronzas medaļa ir lielākais panākums viņas karjerā.

Olimpiskie čempioni ir arī Floreinas brālis Finns un tēvs Ronalds.

Vīriešiem zelta medaļu izcīnīja vācietis Olivers Zaidlers, kurš finišēja sešās minūtēs un 37,57 sekundēs. Otro vietu guvušais agresorvalsts Baltkrievijas airētājs Jauheņijs Zalatijs, kurš startē kā neitrālais sportists, zaudēja 5,39 sekundes, bet vēl nepilnas divas sekundes atpalika nīderlandieis Simons van Dorps.

Astoņniekiem sievietēm uzvaru izcīnīja Rumānijas komanda ar finišu piecās minūtēs un 54,39 sekundēs. Pēc 4,45 sekundēm finišēja kanādietes un vēl 0,67 sekundes zaudēja Lielbritānijas airētājas.

Vīriešiem par čempioniem kļuva briti, finišējot piecās minūtēs un 22,88 sekundēs. Nīderlandes astoņnieks zaudēja 1,04 sekundes, bet amerikāņi bija 2,4 sekundes lēnāki.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu