Video Čempionei Ostapenko jau pirmajā kārtā noslēdzas Birmingemas turnīrs

TVNET/LETA
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien nespēja aizstāvēt pērn izcīnīto Birmingemas "WTA 250" turnīra titulu, zaudējot jau vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 13.vietu un turnīrā izsēta ar pirmo numuru, pirmās kārtas spēlē ar 3-6, 3-6 piekāpās itālietei Elizabetei Kočareto (WTA 44.).

Pirmā seta ievadā Ostapenko zaudēja savas serves geimā un nonāca iedzinējos ar 0-2. Turpinājumā latviete bija pārāka trīs geimos pēc kārtas, pārņemot vadību ar 3-2, taču pretiniece atspēlējās un pārspēja Ostapenko ar 6-3.

Otrajā setā Ostapenko zaudēja savas serves geimā, itālietei izvirzoties vadībā ar 4-2, bet pēc tam lietus dēļ mačs tika apturēts. Tenisistēm atgriežoties kortā, Ostapenko vēl nosargāja savu servi un atspēlēja kopā sešas pretinieces mačbumbas, taču ar to bija par maz, lai cīnītos par uzvaru, zaudējot otrajā setā ar 3-6.

Par neveiksmi pirmās kārtas mačā Ostapenko nopelnījusi vienu WTA ranga punktu.

Ostapenko šis bija pirmais turnīrs uz zāles seguma, rīdziniecei iepriekš spēlējot Francijas atklātajā čempionātā, kur viņa apstājās otrajā kārtā. Arī Kočareto pirms tam spēlēja Parīzē, kur tika tālāk par Ostapenko, aizcīnoties līdz ceturtajai kārtai.

Latvijas tenisiste šosezon izcīnījusi divus "WTA 500" titulus, iekrājot uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci 23-10. Itāliete šajā sezonā uzvarējusi vienā "WTA 125" turnīrā, kopā tiekot pie 21 panākum 36 spēlēs

Turnīrs Birmingemā norisināsies uz zāles seguma, tenisistiem gatavojoties Vimbldonas čempionātam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu