Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas kausa basketbolā pirmajā spēlē uzvaru izcīna "Daugavpils Sporta skola"

Foto: Schutterstock.com

"Užavas" Latvijas kausa basketbolā izcīņas pirmajā spēlē Ogrē piektdien uzvaru izcīnīja "Daugavpils Sporta skola".

"Daugavpils Sporta skolas" komanda izbraukumā ar 78:71 (19:18, 18:10, 30:23, 11:20) pārspēja basketbola skolu "Ogre".

Daugavpils komanda precīzāk meta trīspunktu metienus, realizējot 11 no 30 tālmetieniem, bet mājiniekiem precīzi bija seši no 31 metiena.

Uzvarētājiem Matīss Indriksons guva 23 punktus, kā arī sakrāja astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, Edvards Silajānis guva 22 punktus, Ritvars Nikolajevs - 16 un komandas kapteinis Māris Pļavenieks - 12 punktus.

Ogres komandā Niks Trumekalns guva 19 punktus, kā arī sakrāja pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, Volodimirs Polujahtovs guva 18 punktus un izcīnīja 12 bumbas.

Atbildes spēle notiks 4.novembrī Daugavpilī. Šī pāra uzvarētāji otrajā kārtā tiksies ar Latvijas- Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komandu "Ogre".

Citos pirmās kārtas dueļos tiksies "Cēsis"/"Cēsu PSS" un Liepājas "Ods", "Ķekava" un "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"VEF Rīga" (RSU/"VEF Rīga"), "Sigulda"/"Elvi" un "Limbaži", "Saldus" un "Rīgas Juniori" un "Jēkabpils BA" un "Tukums"/TSS.

Astotdaļfinālā turnīrā iesaistīsies LIBL vienības, kā arī NBL čempione "Jelgava". Jau zināmi divi astotdaļfināla pāri - "Salaspils Sporta skola"/"API Mobile" - "Jelgava" un Gulbenes "Buki"/BJSS - "VEF Rīga".

Astotdaļfinālā komandas sacentīsies vienā spēlē, ceturtdaļfinālā un pusfinālā - divu spēļu sērijās, bet finālspēle ir paredzēta 15.februārī.

Latvijas kausa izcīņa basketbolā pirmo reizi notika 1948.gadā, kad vīriešu turnīrā piedalījās 24 komandas un uzvarēja Rīgas "Dinamo". Līdz 1994.gadam notika 40 turnīri, un tikai deviņas reizes kausu izcīnīja komanda, kas tajā gadā uzvarēja Latvijas čempionātā.

Latvijas kausa izcīņa vīriešu komandām 2021.gadā atsākās pēc 27 gadu pārtraukuma.

Pagājušajā sezonā trešo gadu pēc kārtas Latvijas kausa izcīņā triumfēja "VEF Rīga", kas finālā ar 94:69 pārspēja "Rīgas Zeļļus".

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu